kendim için, kendimce...

12 Ağustos 2009 Çarşamba

ESKI KONAK YEMEGİ

Unutmadan yazmak lazım bu yemeğin tarifini, yoksa hatırlayamayacağım bir daha, oysa parmaklarını yemişti zat-ı şahanem, bu yemeği ona tekrar ve tekrar yapabilmeliyim.

Malzemeler:
1 Tabak hindi göğüs,
1 kabak, 1 patlıcan, 1 avuç taze fasulye, 2 yeşil biber (tatlı), 1 kırmızı biber,
1 çorba kaşığı tereyağ veya margarin,
1 kahve fincanı un
az tuz, ayçiçek yağ

sebzeleri ince çubuk şeklinde doğrayın ve hepsini birden bir tencerede haşlayın, tam pişirmeyin biraz çiğ bırakın
Diğer yandan hindiyi kuşbaşı doğrayın ve tencerede suda haşlayın, pişmeye yakın ocağın altını kapatın, hindiyi süzün ancak suyu dökmeyin işimize yarayacak. Hindiyi az ayçiçek yağında kavurun iyice pişsin.
Geniş bir tavada 1 kaşık tereyağ veya margarini eritin, üzerine unu döküp iyice kavurun, unun rengi değiştiğinde altını kapatıp 3 dk dinlendirin. az tuz ekleyip ocağın altını açın ve ısınınca hindi suyundan 2,5 su bardağı kadar üzerine dökün.
Sosu iyice kıvama geldiğinde kavrulmuş hindiyi sosa dökün ve beraber 3-4 dk pişirin.
Geniş bir tabağın bir kenarına sebzeli garnitürü diğer tarafına soslu hindiden servis yapın,
afiyet olsun.

Hiç yorum yok: